Vi bruger ikke kun bæredygtige materialer, men har også fokus på alt andet er mere bæredygtigt.

Økologisk bomuld

Er et fantastisk materiale, det er blødt og behageligt at have på og holder en god pasform.

Modsat konventionel dyrkning af bomuld, der med god grund er udskældt pga. dens indflydelse på mennesker og miljø, så dyrkes økologisk bomuld ved hjælp af metoder der har en positiv indflydelse på miljøet. I økologiske produktionssystemer fornyes og bevares jordens frugtbarhed ved bl.a. at skifte mellem afgrøder på markerne, og der bruges ingen syntetiske, skadelige pesticider og kunstgødning eller genmodificerede frø. Al den økologiske bomuld vi bruger hos CONSJUS er GOTS certificeret.

TENCEL

Kendetegnes ved at fiberen giver en blød, glat og absorberende metervare, som er fuldstændig fantastisk at have på kroppen. Det er et naturmateriale lavet af bark fra hurtigt voksende træer, som fx eukalyptustræer, der kræver meget lidt vand.
Selve fiberproduktionen fra Lenzing er bæredygtig, da den foregår i et lukket kredsløb, hvor vand og kemikalier genanvendes med næsten 100%. Og så er produktet bionedbrydeligt.

Vores vævet labels

Er fremstillet at genbrugspolyester. Modsat almindelig polyester, der er en syntetisk fiber fremstillet af fossile brændstoffer såsom olie, så er genbrugspolyester fremstillet af brugte plastikflasker. Derved tager man et produkt der allerede har udtjent dets levetid og laver den om til et nyt produkt. Selve processen i at fremstille polyester fra PET flasker er meget mindre ressourcekrævende end at fremstille ny polyester, og derudover fjerner man et produkt, der ellers ville være endt på lossepladsen.

Vi bruge sukkerrørspapir

Som råvare til vore hangtags. Sukkerrørsfibre er et naturprodukt og produktionen kræver ikke nogen yderligere dyrkningsområder. Fibrene, kaldet bagasse, er et affaldsprodukt fra sukkerproduktionen og med mere end 100 sukkerproducerende lande i verden, så er der rig mulighed for at bruge dette materiale til fremstilling af pap og papir i stedet for at fælde verdens dyrebare træer til formålet.

Vores knapper

Som vi bruger, er fremstillet af det naturlige materiale corozo. Corozo stammer fra en nød fra en palme, og grundet materialet får knapperne et unikt look – nærmest som et fingerprint – hvilket også gør at to knapper aldrig er helt ens.
Vores emballage er vigtig
Vi sender alle vores varer uden de er i plastik og kun i genbrugspap eller FSC mærket. Vi bruger papir tape til lukning af kasserne. Vores emballage er desuden optimeret i størrelsen så de passer til de varer som der sendes.